28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Авіакомпанії вводять "цифровий документ здоров'я" для туристів

news
Авіакомпанії світу сподіваються запустити свій невеликий “бізнес” за допомогою спеціального додатка для медичних паспортів, який зберігає інформацію про тести на коронавірус і вакцини на мобільних телефонах мандрівників.
Авіакомпанії вводять
Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) в Женеві заявила, що в найближчі тижні British Airways та інші перевізники будуть тестувати цей додаток, перш ніж він буде випущений в першому кварталі 2021 року.

IATA підкреслила, що дані про стан здоров’я мандрівників будуть зберігатися тільки на мобільних телефонах, а не в будь-якому центральному реєстрі.

“Наша мета — створити економічну, просту у використанні, дієву і безпечну систему”, — заявив на прес-конференції генеральний директор IATA Олександр де Жуніак.

Нагадаємо, за останні кілька місяців у світі рекордно впали ціни на авіаквитки. Середня вартість авіаквитка в вересні склала 343 долари в США, що майже на 36% нижче, ніж в серпні. До пандемії середня вартість квитків в січні становила 478 доларів. В останні два місяці ціни все ще нижче на 30-35%, ніж минулого року, як повідомляють статистичні служби США.

Важливо відзначити, що з появою вакцини у світі вартість авіаквитків почала, навпаки, зростати. Рекордний стрибок цін вже зафіксовано в Нігерії, де підприємці підвищили вартість на 100-120%. Це змусило деяких пасажирів або відмовитися від своїх планів поїздки, або подорожувати автомобільним або залізничним транспортом.

Джерело: finance.ua