28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Неймовірні кар’єри України

news

Природа україни багата на пам'ятки: у нас є ласкаве море і високі гори, чисті озера і безкраї поля з квітами. ще одна з природних окрас – затоплені гранітні кар'єри.

Останнім часом українці проявляють все більше інтересу до таких місць і шукають небанальні локації для подорожей.

Неймовірні кар’єри України
Дружбівський кар‘єр нерудних копалин «Кварц», Житомирська область
Кар’єр знаходиться всього за 200 км від Києва. Вода тут чиста та має фантастичний бірюзовий колір, можна купатись. Навколо кар’єра росте ліс, а на березі білий пісок — дуже мальовниче місце. Підійде і для відпочинку, і для гарних фотосесій.   


Черепашинецький кар’єр, Вінницька область
Цей кар’єр маловідомим вже важко назвати, але те, що він дуже гарний — це факт. Поєднання чистої блакитної води, скелястих берегів, білого піску та соснового лісу створюють неймовірне враження. У кар’єрі можна купатися. Якщо збираєтесь сюди літом, то найкраще їхати у будні, тому що на вихідних багато людей.


Піщаний кварцовий кар’єр у селі Новоселівка, Харківська область
Цей кар’єр — один з найбільших в Україні, тут видобувають пісок з 30-х років 20 століття. Кар’єр досі працює, на території є охорона, купатися заборонено. Але їдуть сюди не за купанням. Місцевих та туристів приваблюють неймовірні піщані дюни, серед яких виходять ну дуже гарні фотографії. 


Кам’яний кар’єр у місті Турка, Львівська область
На околиці міста Турка, поблизу кордону з Польщею, знаходиться кам’яний кар’єр з дуже гарною блакитною водою. Кар’єр зараз не діє, але купатися в ньому не можна через небезпечне дно. Оточують озеро мальовничі зелені пагорби.


Морозівський вугільний розріз, Кіровоградська область
Незвичний кар’єр знаходиться за 30 хвилин від міста Знам’янка. Раніше тут видобували
буре вугілля, але десять років тому підприємство збанкрутувало і кар’єр поступово заповнився водою. Окрім неймовірних видів, тут ще залишилось кілька унікальних гігантських ескалаторів: роторні та крокуючі.