28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Українські маяки відкриють для туристів

news
Кілька маяків в Україні відкрили для туристичних візитів.
Українські маяки відкриють для туристів
Для відвідування туристів відкрили чотири українських маяка: Воронцовський, Сіверсов передній маяк, Аджигольський задній маяк і Генічеський.
Як пише ЦТС, про це 14 вересня поінформував міністр інфраструктури України Владислав Криклій.
"Ви колись мріяли відвідати маяк? Коли тільки горизонт, море і вітер ... Маяки України відтепер не тільки забезпечуватимуть безпеку на морі, але і будуть приймати туристів. Відкрили для відвідування: Воронцовський маяк в Одесы, Сіверсов передній маяк в Миколаєві, Генічеський і Станіслав-Аджигольський задній маяки в Херсонській області. Згодом плануємо розширити цей список. Об'єкти інфраструктури повинні бути туристичними магнітами ", - заявив Криклій.
У серпні ЦТС писав, що ДУ "Держгідрографія" був виконаний ремонт Воронцовського маяка. Зокрема, відремонтували вежу і маяково-технічні споруди, укріпили фундамент будівлі, встановили автономне енергозабезпечення світлооптичної апаратури.
Також "Держгідрографія" влітку здійснила плановий ремонт Чорноморського маяка в Одеській області. Виконано роботи з очищення, грунтовки і фарбування башти маяка. Також оновлено господарську будівлю та територія навколо нього.


cfts.org.ua