28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Чехія внесла Україну до списку безпечних країн

news
Міністерство внутрішніх справ Чехії розширило список безпечних країн, внісши до нього, зокрема, Україну, повідомив у Facebook посол України в Чехії Євген Перебийніс.
Чехія внесла Україну до списку безпечних країн
«Цей список використовується при розгляді прохань про надання політичного притулку. Відтепер заяви на отримання притулку в Чехії розглядатимуться лише від тих громадяни України, які прибули з окупованих Росією українських регіонів – Автономної Республіки Крим та ОРДЛО. Звернення громадян з інших регіонів України автоматично вважатимуться безпідставними», – написав Перебийніс.

Він процитував слова міністра внутрішніх справ Чехії Яна Гамачека, який 29 листопада в інтерв’ю газеті «Право» заявив, що згідно з проведеним аналізом, «Україна належить до країн, де Конституція забезпечує основоположні права і свободи, включно зі свободою пересування», тому чеська влада не бачить причин для того, щоб не включити її до безпечних країн.

А заступник голови комітету у закордонних справах Палати депутатів парламенту Чехії Ян Ліпавський додав, що «запровадження воєнного стану в деяких регіонах України строком на один місяць не є перешкодою для того, щоб ми вважали Україну безпечною країною».

www.radiosvoboda.org