27й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2021
Осінь 2021 • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15, павільйон 1

Гастрономічний туризм в Україні

news
В Україні активно розвивається гастро-туризм. Це світова, та дуже популярна тенденція останнім часом, яка продовжує набирати обертів.
Гастрономічний туризм в Україні
Звісно, і раніше можна було їздити на маленькі ферми з дегустаціями, але тепер це офіційно, сертифіковано, з інформаційною підтримкою в ЗМІ, з піаром закордоном, з вказівниками на дорогах, з піклуванням про харчову безпеку туристів та з масштабними, далекосяжними планами.

Перші еногастрономічні маршрути в Україні розробили в Одеській області у рамках проєкту ЄС “Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні”. Їх об‘єднали під спільною назвою Дорога вина і смаку Української Бессарабії.

Процес створення та налагодження всіх процесів тривав 2 роки, результати виявилися успішним і зараз схожі маршрути розбудовують у інших регіонах.

На черзі – Закарпаття, презентація для туристичних операторів відбулася вже у жовтні 2020 р.
Вони повезуть гостей за маршрутами в туристичному сезоні 2021 р. Також триває підготовка Доріг вина та смаку Херсонщини, Миколаївщини (в майбутньому ці регіональні дороги планують поєднати в Південний український винно-гастрономічний шлях), Прикарпаття та Криворіжжя.