28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Водоспади України

news
Прохолодні дзвінкі струмені води серед густої зелені - про це приємно мріяти жарким літом в місті. А ще приємніше опинитися поруч з водоспадом і зануритися в його підбадьорливий холод.
Водоспади України
Джуринський водоспад, Тернопільська область
 
Джуринський водоспад унікальний своїм розташуванням - це найбільший з рівнинних водоспадів України, його висота 16 метрів. Біля водоспаду можна купатися і зупинятися з наметами. Поруч знаходяться руїни старого Червоноградського замку, який також можна подивитися.







Водоспад Шипот, Закарпатська область

Водоспад висотою 14 метрів варто побачити - його красу і шепіт водних струменів описують навіть у віршах. Це одне з семи природних чудес України найгарніший водоспад Закарпаття. Знаходиться Шипот в Міжгірському районі поруч з гірськолижними курортами Пилипець та Подобовець.







Водоспад Женецький Гук, Івано-Франківська область
 
Женецький водоспад складається з одного каскаду висотою близько 15 метрів, його чути здалеку: саме шум води, що падає на камені, дав водоспаду таку назву. Розташований на річці Прут в гірському масиві Горгани. Водоспад прекрасний у будь-яку пору року: навесні він бурхливий і повноводний, влітку оточений зеленню і квітучими травами, з осінніми дощами знову набирає силу, а взимку перетворюється в колону з бурульок і льоду, всередині якої продовжує гуркотіти вода.

Водоспад Шолоховский (Токівський), Дніпропетровська область
 
Водоспад утворився на виступах червоного граніту, якими оточені обидва береги річки Кам'янки, правої притоки Базавлука. Найпоширеніша легенда пов'язана з водоспадом стосується останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського. Він десь тут заховав скарб: 150 тисяч сріблом, які отримав за проданих коней. Не скрізь побачиш таку красу серед червоних каменів та з інтригуючою легендою.