28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Чартерів в Єгипет стає все більше

news
Туроператори продовжують нарощувати чартерні перевезення в Хургаду і Шарм-ель-Шейх.
Чартерів в Єгипет стає все більше
У порівнянні з минулим роком вона зросла на 16%, або зі 124 до 144. Причому зростання відбулося тільки за рахунок збільшення обсягів в Шарм-ель-Шейх, тому що недавня хвиля оптимізацій в основному торкнулася рейсів до Хургади. До такого висновку прийшли в Українській Асоціації туристичних агентств, порівнявши кількість фактично виконаних чартерних рейсів з України до Єгипту за періоди з 11 по 17 грудня 2017 року і з 10 по 16 грудня нинішнього року.
 
Аналітика УАТА виявила також певний перерозподіл сил серед головних єгипетських гравців. Ще більше зміцнив свої позиції Join UP!, який на сьогоднішній день контролює 48% чартерного перевезення в Єгипет. Рейси цього туроператора ексклюзивно обслуговує відразу три авіакомпанії. Другий сильний гравець, Anex Tour, літає тільки на одному власному перевізнику і згідно з дослідженням, втратив 13% ринку. Але все одно залишився на другому місці. «Бронза» дісталася TEZ TOUR Ukraine, який зберіг торішню кількість рейсів. Також в грудні помітно наростили обсяги Coral Travel і TUI Ukraine, але в порівнянні з лідерами рейтингу їх польотні програми все одно виглядають досить скромно.
 
Сукупне зростання обсягів пояснює, чому на єгипетському напрямку не перший тиждень відбувається такий демпінг. У порівнянні з серединою грудня, до слова, ситуація не надто змінилася: в системах онлайн-бронювання окремих туроператорів можна знайти пропозиції навіть дешевше ніж 12 тис. гривень на двох. Втім, не виключено, що на продаж впливають і наслідки обвалу продажів, який стався ще в кінці листопада. Як би там не було, швидше за все, при такому розкладі коригування продовжаться і вже торкнуться рейсів в Шарм-ель-Шейх.
 
www.otpusk.com