28й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2022
Зустрінемось після перемоги! • Україна, Київ, МВЦ, Броварський пр-т, 15

Доповідь UNWTO/GTERC: зростає важливість Азії і країн Тихого океану для глобального туризму

news
Мадрид, Іспанія, 23 жовтня 2018 р. - Всесвітня туристична організація (UNWTO) спільно з Глобальним дослідницьким центром економіки туризму (GTERC) представила свій азіатський тренінг з питань туризму на Глобальному форумі з туризму в Макао (Китай). У звіті показано, що Азія і Тихоокеанський регіон випереджають всі регіони світу у зростанні кількості туристів з різних країн світу з 2005 року.
Доповідь UNWTO/GTERC: зростає важливість Азії і країн Тихого океану для глобального туризму

 

‘UNWTO/GTERC Азійські туристичні тренди – 2018’ продемонстрував, що притік іноземних туристів до Азії та Тихоокеанського регіону за підсумками 2017 року збільшився на 6%, досягши 323 мільйони, що становить близько чверті світового показника. З усіх регіонів, Азія і Тихий океану, що є другими за кількістю відвідувань після Європи, показують дуже великий темп приросту туристів з 2005 року. Прибуття зросли в середньому на 6% на рік, що перевищує світовий середній показник на 4%.
 
Швидке економічне зростання в регіоні з більш ніж половиною населення світу, а також зростаюче повітряне сполучення, полегшення подорожей та великі інфраструктурні проекти сприяли міжнародному туризму в регіоні. Це сильно вплинуло на туристичні прибутки азіатських країн, які неухильно збільшилися з 17% загального світового показника у 2000 році до 29% у 2017 році. Це еквівалентно 390 мільярдів доларів США у туризмі.
 
Азія і Тихий океан грають важливу роль як вихідний ринок, що стимулює значне зростання як на регіональних, так і на довгих маршрутах. У регіоні 335 мільйонів міжнародних мандрівників витратили 507 мільярдів доларів США в 2017 році, що становить 37 відсотків загального світового обсягу. Близько 80% цих візитів були зосереджені в напрямках Азії. За межами регіону 56%  подорожей були до Європи.
 
Рік туризму ЄС та Китаю
 
Для святкування року туризму ЄС та Китаю у 2018, доповідь розглядає міжнародний туризм між Китаєм, найбільшою економікою в Азії, та блоком з 28 країн Європейського Союзу (ЄС).
 
Він стверджує, що в 2016 році до Європи з'їздило 5,7 мільйонів китайських туристів, з яких 3,5 мільйонів поїхали до ЄС. З іншого боку, у 2016 році 5,5 мільйонів європейців поїхали до Китаю, з яких 3,1 мільйони - з країн ЄС.
 
Велика затока Китаю - головна зона виїзднго туризму
 
Останній розділ "UNWTO / GTERC Азійські туристичні тренди – 2018" дає уявлення про Велику затоку Китаю, про проект створення великої соціально-економічної зони та зони туризму, що складається з двох спеціальних адміністративних районів Гонконгу та Макао, а також дев'яти міст провінції Гуандун. Згідно з повідомленням, район Великої затоки є найшвидше розвиваючимся туристичним регіоном Китаю та дельта річки Чжуцзян, де розташовані кілька міст з високим  туристичним розвитком, включаючи Гуанчжоу, Шеньчжень, Чжухай та Фошань.


unwto.org