Дороги вина та смаку Української Бессарабії – новий туристичний продукт Одеської області
3 жовтня 2019
10.30-13.30
Конференц-зал № 17, павільйон №4

Мета: Презентація винно-гастрономічного маршруту Дорога вина та смаку Української Бессарабії, створеного за підтримки Проекту Європейської Комісії «Підтримка системи географічних зазначень в Україні» за європейськими вимогами до якості послуг та безпеки гастрономічних туристів. Обговорення потенціалу еногастрономічних турів для національного туризму.
Модератор: Іван Ліптуга, Президент Національної туристичної органiзації України.
Спікери:
-
Саверіо Савіо, Керівник Проекту Європейської Комісії «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» (Проект ГЗ).
-
Олена Мотузенко, Національний експерт Проекту ГЗ з географічних зазначень та гарантованих традиційних особливостей продуктів харчування, з питань еногастрономічного туризму. Презентація Дороги вина та смаку Української Бессарабії.
-
Юлія Пітенко, Лідер міжнародного руху «Слоу Фуд Україна».
-
Федеріко Маттеі, Голова проектів та міжнародних відносин в Slow Food International (Італія). «SLOW FOOD TRAVEL» - європейський досвід для розвитку еногастрономічних туристичних маршрутів.
-
Алла Плачкова, Національний експерт Проекту ГЗ з розвитку сільських територій, співвласниця Сімейної виноробні «Колоніст». Презентація еногастрономічної туристичної пропозиції Сімейної виноробні «Колоніст».
-
Юрий Шелехов, заступник Генерального директора ТОВ «ПТК Шабо». «Центр культури вина Шабо» - унікальний об’єкт винного туризму.
-
Євгенія Ніколайчук, Національний експерт Проекту ГЗ з географічних зазначень. Організація винних турів в Україні: досвід та перспективи.
-
Олександр Паларієв, керівник агроекологорекреаційного кластеру «Фрумушика – Нова».
-
Оксана Кузнєцова, Генеральний директор Асоціації «Туризм Одеси». Івенти, як інструмент підвищення продажів еногастрономічних турів.
-
Сергій Русєв, Засновник виробництва м’ясних делікатесів «Балканські Ястія». Місто Болград – як унікальна еногастрономічна дестинація.
-
Єгор Стефанович, Керівник проекту «ZRUCHNO.TRAVEL». Просування еногастрономічного туристичного продукту в Інтернеті та соціальних мережах.
-
Лариса Титикало – власниця контактної козиної ферми «Бринзарня» та гостьового дому «Куба-далеко» пгт Приморське, « Відпочинок на морі у поєднанні з сільським зеленим туризмом».
Практична частина «В2В»: презентація еногастрономічних туристичних пропозицій учасників Дороги вина та смаку Української Бессарабії для представників туристичного бізнесу від виробників унікальних українських продуктів та вин.
Майстер клас з дегустації вин від Сімейної виноробні «Колоніст», м’ясних делікатесів «Балканські Ястія», сирів «Щедра Околиця», еногатрономічних «кошиків» від агрокластеру «Фрумушика-Нова» та контактної козиної ферми «Бринзарня».
Модератор: Валерія Бондаренко, Національний експерт Проекту ГЗ з Доріг вина та смаку, директор ТО «Славута».
Запрошуються представники туристичного бізнесу!
Обов’язкова акредитація за посиланням